top of page
Massage voor jongeren

MASSAGE VOOR JONGEREN (10 TOT 17 JAAR)

Waarom massage voor jongeren?

Verandering van hormonen, persoonlijke ontwikkeling en sociale druk kunnen zorgen voor belemmeringen in het fysieke en emotionele welzijn. Massage in combinatie met ontspannings- en ademhalingsoefeningen kan in deze periode ondersteunend zijn voor de weerbaarheid van tieners en kan helpen bij;

1. Stressvermindering: Stress als gevolg van school, sociale druk, persoonlijke ontwikkeling en/of veranderingen in de thuissituatie kan worden verminderd. Dit kan leiden tot een verbeterde concentratie en emotioneel welzijn.

2. Slaapkwaliteit: Bij pubers met slaapproblemen kan massage helpen het zenuwstelsel te ontspannen wat resulteert in een betere slaapkwaliteit en meer energie overdag. 

3. Emotionele Balans: Tijdens de adolescentie kunnen tieners worstelen met emoties en zelfontdekking. Massage en oefeningen kunnen helpen bij het verbeteren van lichaamsgevoel en zelfbewustzijn.

4. Verlichting van Spierpijn en Spanning:
Groeipijnen en gespannen spieren als gevolg van lichamelijke activiteiten of langdurig zitten kunnen met massage worden verlicht. 

5. Ondersteuning van Zelfvertrouwen:
Positieve aanraking, aandacht en een goed lichaamsgevoel kunnen bijdragen aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Meer informatie nodig? Vragen zijn altijd welkom! Een afspraak boeken? Kijk in de agenda en boek de 30 minuten behandeling "massage voor jongeren (10 tot 17 jaar)".

Massage voor jongeren (10 tot 17 jaar): Mijn praktijk
bottom of page